“I ARA QUE ACABA L’ESO, QUÈ FAIG?”

Els mesos d’abril i maig són dates importants a tenir en compte per tots aquells nois i noies que acaben l’etapa d’Educació Secundària Obligatòria o bé el Batxillerat. Durant molts anys el camí els hi ha vingut marcat però ara ha arribat el moment de prendre decisions i això, moltes vegades, els angoixa a ells i elles i a les seves famílies.

Si encara no saps què vols fer una vegada acabis, et donem algunes idees que creiem que són importants i que es poden tenir en compte a l’hora de prendre una decisió:

  • Pensa com ets i què t’agrada.
  • És molt important que pensis quines habilitats i competències tens, què saps fer millor, què et resulta més atractiu i més interessant quan et poses a estudiar.
  • És important que facis una cerca de quines professions són les més demandades al mercat de treball.
  • També cal que busquis l’oferta de formació de la teva comarca i les comarques més properes.
  • Parla amb la gent del teu entorn, consulta la seva opinió, tingues-la en compte, però pensa que la decisió final és teva.

Pots consultar pàgines web com aquesta http://queestudiar.gencat.cat/ca/orientacio/ de la Generalitat on hi ha un recull dels principals estudis que s’imparteixen a Catalunya i on trobaràs eines que poden ajudar-te.

Al Centre Tàndem sabem que prendre una decisió d’aquest tipus no és fàcil, per això els nostres professionals et poden ajuda a fer-te les preguntes adequades per millorar el teu autoconeixement i ajudar-te a triar quin pot ser el teu camí segons els teus interessos, els teus valors, les teves competències…

Si tens qualsevol dubte truca’ns!!!!!

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Adolescents i joves (12 a 18 anys), Centre Tàndem, Recursos i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.