JOCS DE LLENGUATGE EN FAMÍLIA

4 recomanacions de jocs de llenguatge per casa: jugar és una manera divertida d’aprendre i explorar el món que ens envolta. Per fomentar el llenguatge oral i escrit dels nens i nenes us proposem una sèrie de jocs educatius per aprendre jugant a casa.

TIME’S UP KIDS (+4)

En aquest joc de cartes cooperatiu es competeix en grup contra el temps. Cal esbrinar els objectes, animals o professions representats en les cartes d’almenys tres formes diferents. A la primera ronda cada jugador agafa una carta i ha de descriure-la. La resta de jugadors l’ha d’endevinar. A la segona ronda, cal barrejar de nou les mateixes cartes i descriure la carta amb només una paraula. A la tercera ronda cal fer gestos i si encara us sobren minuts, podeu aventurar-vos a una quarta ronda identificant la carta amb un so, cançó o soroll. 

Permet treballar: cooperació, memòria, vocabulari, expressió oral i corporal

WORD ON THE SREET JUNIOR (+8)

Sobre el taulell de joc que imita un carrer, hi ha totes les lletres de l’abecedari. Els jugadors (dividits en dos equips) han de crear paraules per torns que s’adaptin a la descripció de les cartes de categories. Com més llarga sigui la paraula i més lletres s’utilitzin millor, ja que l’objectiu del joc és aconseguir dur vuit fitxes de lletres fora del taulell de joc. Cada vegada que es faci servir una fitxa, es mou un lloc al camp de l’equip jugador. Però si l’equip contrari fa servir les mateixes lletres, la fitxa es mou cap al seu camp. El primer equip que aconsegueixi capturar vuit fitxes, serà el guanyador. El joc està en anglès, però es pot jugar en qualsevol idioma.

Permet treballar: vocabulari, creativitat i el pensament estratègic

DOBBLE (+3)

Permet treballar el vocabulari en qualsevol idioma. Aquest joc de cartes té l’objectiu de trobar l’únic objecte repetit en dues cartes. L’infant ha de dir el nom de l’objecte trobat. 

Permet treballar: vocabulari i la percepció visual

AVIVAMENT MINI (2-3 anys/ 3-4 anys / 4-5 anys/ 5-6 anys)

Una col·lecció de llibres de preguntes i respostes amb un format de ventall, adequada a cada edat. Hi ha una gran varietat de preguntes sobre diverses temàtiques. Pel seu format ideal per entretenir durant un viatge o als restaurants!

Permet treballar: vocabulari, raonament, preguntes de QUI, QUÈ, ON…etc.

Aquesta entrada ha esta publicada en Centre Tàndem. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.