La realitat virtual per l’avaluació del TDAH

Amb l’auge de les noves tecnologies, era d’esperar que tard o d’hora, es creessin materials informàtics per avaluar el perfil i la capacitat d’atenció dels infants i adolescents.

Un equip de científics i informàtics, juntament amb el servei de neuropediatria de la Universitat de Navarra i altres, ha creat un programa informàtic que utilitza la realitat virtual per a l’avaluació de l’atenció.

Es tracta d’una eina ràpida (20 minuts de durada) que dóna molta informació de la capacitat atencional de l’infant, esdevenint una prova important per al diagnòstic del Trastorn per Dèficit d’Atenció (TDAH).

Veient les noves possibilitats que ofereix, fa un any el Centre Tàndem va adquirir el programa per tal de facilitar el recull de dades i afinar el diagnòstic clínic del Trastorn per Dèficit d’Atenció, essent un dels primers centres de tot Catalunya que l’utilitza.

Aquesta entrada ha esta publicada en Adolescents i joves (12 a 18 anys), Nens i nenes (6 a 12 anys). Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *