PARTICIPACIÓ AL VI CONGRÉS ESTATAL DE PSICOMOTRICITAT AMB L’EXEMPLE DEL CDIAP DEL TÀNDEM

El psicòleg i psicomotricista del CDIAP (Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç) del Centre Tàndem, Tomàs Sadurní, va participar al VI Congrés Estatal de Psicomotricitat, que va tenir lloc a Madrid els dies 16 i 17 de novembre. Ho va fer amb una comunicació sobre els més de 30 anys d’experiència en prevenció i detecció a les escoles infantils (0 a 3 anys) del Ripollès a partir de la psicomotricitat. 

Sadurní va explicar als professionals participants al Congrés el projecte de prevenció que el CDIAP porta fent durant més de 30 anys a les llars d’infants del Ripollès i que consisteix a realitzar una sessió setmanal o quinzenal de pràctica psicomotriu amb els nens i nenes, amb la participació dels mestres i les mestres i, recentment dels pares i mares. El procés realitzat ha anat confirmant que l’observació dels nens i nenes en aquest espai psicomotriu, amb la col·laboració de mestres i educadors/es, permet prevenir moltes desviacions de la normalitat i, fins i tot, petits trastorns motrius, emocionals o de comportament que ja es poden produir en aquesta edat (0 a 3 anys).

Un exemple de bones pràctiques consolidat a la comarca del Ripollès.

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Primera infància (0 a 3 anys), Xerrades i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.