“TIC-TAC: COMENÇA EL COMPTE ENRERE”

La psicòloga del Centre Tàndem, Naiara Muñoz, ens dóna alguns consells per gestionar la feina i els estudis de cara a aquest final de curs.

“Quines ganes que tenim tots que s’acabi el curs. Queden poques setmanes, la feina s’acumula i el bon temps fa que tinguem més ganes de sortir a fora que assentar-nos a estudiar. Encarem la recta final amb ganes però conscients que cal posar-nos les piles per no baixar el rendiment.

Des del centre Tàndem et proposem unes quantes estratègies per tal que puguis planificar el teu temps i el teu estudi i la recta final no se’t faci tan costeruda:

1.- PLANIFICA EL TEU ESTUDI: cal que pensis quan temps tens i quines coses has de fer, deixar-ho tot per l’últim dia no acostuma a donar bons resultats. Ajuda’t de:

  • Un  calendari on apareguin totes les dates importants: entrega de treballs, exàmens, entrega de dossiers…
  • Una planificació setmanal: què he de fer cada dia per tenir temps de fer-ho tot? Aquesta és la pregunta que cal que et facis, marca’t un nombre de pàgines a estudiar cada dia fins el dia de l’examen, les pàgines que cal llegir diàriament per tenir el llibre de lectura acabat el dia de l’examen…

2.- MARCA’T UN HORARI: cada dia hauràs de dedicar un temps a fer les teves tasques, el millor és que en funció de les teves activitats una vegada acabada l’escola triïs l’horari en el que t’és més fàcil posar-te a fer feina. Cal que siguem realistes!

3.- REPÒS: és impossible assentar-nos a estudiar i fer feina durant 3 hores seguides, marca’t un temps, podem estudiar 10,15,20,30… minuts, fer un repòs de 10 minuts més i tornar-hi.

4.- DEMANA AJUDA: segur que a casa o a l’escola et poden ajudar a organitzar-te si veus que tu sol/a no pots.

5.- Pots fer servir tècniques d’estudi com el resums, els esquemes, els mapes conceptuals…

6.- TOT ESFORÇ HA DE TENIR UNA RECOMPENSA: busca un premi que puguis donar-te cada dia una vegada hagis assolit els teus objectius: una estoneta de veure la teva sèrie preferida, un bany relaxant, un tros de xocolata, una estona de lectura…

Esperem que aquests consells et siguin útils!!”

Aquesta entrada ha esta publicada en Centre Tàndem. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.