TREBALLEM EL LLENGUATGE AMB ELS INFANTS

La psicòloga i logopeda del Centre Tàndem, Pilar Bernat, ens recomana una sèrie d’activitats per treballar el llenguatge amb els infants. Propostes que podem posar en pràctica aquests dies de quedar-nos a casa. En aquesta entrada al blog us en presentem algunes, com el joc simbòlic, el senyor Potato o les titelles de dit.

EL JOC SIMBÒLIC

El joc simbòlic d’imitació és adequat per potenciar el vocabulari, les accions i el joc de rols, i permet millorar la creativitat i la imaginació dels infants.

EL SENYOR POTATO

En Potato és un personatge en forma de patata, on anem enganxant i desenganxant les diferents parts de la cara: ulls, nas, boca, dents, orelles, cabells…

Podem canviar les peces com vulguem i podem anem dient el que posem, el que treiem, com ho posem, quin personatge fem, a qui ens recorda…

És una activitat divertida, que permet treballar les parts de la cara i del cap i aprendre vocabulari.

VEIG, VEIG

Joc per endevinar paraules, donant la pista del color pels més petits i de la lletra que comença pels més grans.

AMAGUEM UN OBJECTE

Podem jugar a amagar un objecte de casa dins d’una capsa i anem dient coses sobre l’objecte per què l’altre l’endevini. Es poden premiar els encerts.

LA PILOTA VIATGERA

Podem jugar a passar-nos una pilota dient una paraula que designi un animal, un color, un sentiment, un objecte que hi ha a la habitació, el nom d’un familiar… sense repetir-ne cap.

LES TITELLES DE DIT

Les titelles agraden en general a tots els nens i nenes. Són un mitjà d’expressió i de creació. Aconsegueixen posar atenció en personatges diversos, que permeten treballar la fantasia i la imaginació. Poden servir també per parlar de les emocions.

Com ho podem fer:

Ens inventem un conte, afegim personatges, els hi posem nom, explicant que fa cada un… Ens inventem diferents finals.

També ens podem confeccionar les titelles:

– Agafem un mitjó i li enganxem uns ulls… ho podem fer en diferents mitjons de colors per fer els personatges.

– També es pot fer amb uns guants. Pintem ulls, nas i boca i juguem amb els dits.

Aquesta entrada ha esta publicada en Centre Tàndem. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.