Cal un nou model d’intervenció en els CDIAPs?

El model d’intervenció que hem utilitzat fins a les hores és el de la família que porta el seu infant a un centre on un especilista, després d’una valoració multidisciplinar, realitzarà una tasca per tal de facilitar un millor desenvolupament del seu fill/a. La família rebrà certes indicacions per part de l’especialista per tal de generalitzar les activitats que poden ajudar al seu infant.
Avui s’està revisant si aquest és el millor model de treball amb les famílies i amb els seu infants que pateixen retard de desenvolupament. És cert que un especialista pot fer una tasca molt precisa però, durant quan temps? 1 hora a la setmana?, 2 cops a la setmana?, o com a màxim tres hores a la setmana?
Aquests nou model vol anar cap a una tasca d’atenció global a la família i no tan sols de l’infant. És per això que rep el nom de Model  Centrat en la Família, on es vol utilitzar tots els recursos de la família, que la família digui quines són les seves necessitats en relació al seu infant i que digui quins objectius creu que són més significatius per a tots a ells. Els eixos bàsics de treball són: “empowerment” o apoderament familiar, és a dir, la família com a principal suport del seu infant, intervenció basades en les rutines diàries de la família, estratègies d’intervenció en els entorns naturals de l’infant (casa, escola, parc,…) flexibilitat d’agenda per part dels professionals i objectius funcionals per la família.

Properament us explicarem de manera més detallada tots aquests apartats i heu de saber que el nostre equip s’està plantejant la possibilitat d’anar cap aquest model.

Aquesta entrada ha esta publicada en Centre Tàndem, Infància (3 a 6 anys), Primera infància (0 a 3 anys). Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *