EL CENTRE TÀNDEM OFEREIX EL MÈTODE BINDING PER MILLORAR LA LECTURA

bindingEl Binding és una metodologia innovadora per ensenyar a llegir que neix d’aplicar l’evidència científica en l’àmbit de l’aprenentatge. Es tracta d’un projecte de recerca de la Universitat de Barcelona l’objectiu del qual és desenvolupar eines per a l’adquisició i la millora de les habilitats lectores.

Es tracta d’una intervenció enfocada a persones amb dificultats lectores i dissenyada especialment per a nens i nenes. Té com a missió no deixar cap nen/a enrere en la lectura, ja que aquesta és una capacitat bàsica de la comunicació humana i del creixement personal.

Avui en dia se sap que llegir, i comprendre el que llegim, és el resultat d’una gran quantitat de processos cognitius: la memòria de treball, el bucle fonològic, la capacitat d’inferència i deducció, entre d’altres. Així doncs, el Binding parteix de la idea que la millor manera d’ensenyar a llegir és entrenar els quatre aspectes que s’ha comprovat científicament que són importants a l’hora d’adquirir la lectura: descodificació, memòria de treball, morfologia i lèxic.

Aquest programa fa uns 6 anys que s’aplica en diferents centres del país i un 90% dels alumnes que el segueixen milloren la capacitat lectora. Uns resultats que s’expliquen perquè és una metodologia que s’adapta a les dificultats del nen.

Per poder oferir el Binding, un professional del Centre Tàndem s’ha format en la metodologia i el centre ha signat un conveni amb la Fundació Josep Finestres de la Universitat de Barcelona per poder-lo aplicar als nens i nenes que necessitin superar dificultats lectores.

binding-2

La prevenció, detectar els primers indicis de dificultats en la lectura, és un dels pilars sobre els quals se sustenta el Binding, que posa tots els mitjans per revertir-ho, perquè els primers anys de primària esdevenen claus per assentar les bases de la lectoescriptura.

Més informació: http://www.binding-edu.org/

 

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Centre Tàndem, Nens i nenes (6 a 12 anys), Recursos i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.