SOR LUCÍA CARAM INSTA EL TERRITORI A TEIXIR COMPLICITATS PER ACABAR AMB LA POBRESA INFANTIL

Actualment s’està donant atenció a 107 nens i nenes d’unes 50 famílies de Ripoll i Sant Joan de les Abadesses en el marc del programa Proinfància, gestionat des del Centre Tàndem de la Fundació MAP, en coordinació amb el Consorci de Benestar Social del Ripollès, els ajuntaments dels dos municipis i Càritas.

Aquesta és una de les dades que s’ha donat a conèixer aquest matí en una jornada per a empreses, entitats i comerços de Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, organitzada des del projecte Invulnerables, complementari del Proinfància. La cara visible d’Invulnerables, Sor Lucía Caram, ha estat l’encarregada de conduir l’acte, que ha tingut lloc a l’església de Sant Pere de Ripoll i que ha comptat amb la participació d’unes 35 persones.

L’objectiu de la trobada, a banda d’explicar aquesta feina en xarxa entre entitats del territori i el programa de la Fundació la Caixa, és teixir complicitats amb els agents econòmics dels dos municipis per cobrir necessitats que no queden satisfetes en el marc del programa i que beneficien directament els infants i les seves famílies per acabar amb la pobresa infantil. Necessitats com:

  • Desplaçaments per fer visites mèdiques d’especialistes a Girona i a Barcelona.
  • Donar cobertura a necessitats educatives especials dels infants que no queden cobertes per la xarxa pública.
  • Crear un fons per avançar el pagament de les matrícules d’estudis post-obligatoris a l’espera de poder rebre les corresponents beques.
  • Realització d’extraescolars.
  • Activitats d’oci i cultura en família.
  • Colònies escolars.

Les intervencions de la jornada han estat per part de la promotora d’Invulnerables, Sor Lucía Caram; el director territorial de CaixaBank, Jaume Masana; el sosdirector general de Fundació “la Caixa”, Marc Simón; el president del Consorci de Benestar Social del Ripollès, Joaquim Colomer; la directora gerent de la Fundació MAP, Hermínia Ordeig; les coordinadores del programa Proinfància Ripoll-Sant Joan, Naiara Muñoz i Ester Ordeig del Centre Tàndem i la tècnica d’integració social de l’àmbit escolar, Patri Oliva.


Intervenció de les coordinadores del programa CaixaPoinfància a Ripoll i Sant Joan de les Abadesses


Aquesta entrada ha esta publicada en Centre Tàndem. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.