TREBALLEM EL LLENGUATGE A TRAVÉS DELS CONTES

Els contes són una bona eina per treballar llenguatge, creativitat i imaginació amb els més petits. Ens ho explica la psicòloga i logopeda del Centre Tàndem, Pilar Bernat.

CONTES

Podem iniciar els més petits amb els contes. Seran contes il·lustrats i també sensorials per què comencin a manipular diferents textures. Anirem dient els noms dels objectes (animals, objectes diversos…) que vagin sortint en els contes.

Per a nens més grans, d’entre dos i tres anys, podem anar introduint els contes populars i d’altres més adequats a la seva edat.

Mirem els contes

Farem servir els contes que tenim a casa i els explicarem als infants i/o deixarem que ells puguin anar explicant el que saben del conte.

També és divertit que inventin un final diferent del que passa al conte. Això ens permet treballar la creativitat i la imaginació.

Triem un personatge

Amb els contes com per exemple els d’en Teo o els de les Tres Bessones, podem escollir un personatge i podem anar dient amb frases senzilles que fa el personatge a cada làmina, on es troba, com va vestit, qui l’acompanya….

Contes a Internet

Si anem a Internet, hi ha diferents adreces per trobar molts contes que ens ajudaran a gaudir d’històries divertides. Us proposem aquesta:

Una mà de contes

Aquesta entrada ha esta publicada en Centre Tàndem. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.